Afdrukken

Harkema Opeinde JO17 oefent tegen VIOD VR1

Het dorp Harkema staat de komende week in het teken van het vrouwenvoetbal. De vrouwen van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar spelen komende zaterdag (aftrap 16.00 uur) de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland op sportpark De Bosk. Woensdagavond 18 oktober is hoofdklasser VIOD te gast bij Harkema Opeinde. Om 19.30 uur zal dit vrouwenteam een oefenwedstrijd spelen tegen Harkema Opeinde JO17-1.

VR1 selectie 2017 2018 2

Afdrukken

Zaalteam VIOD leidt historische nederlaag

Het team van Drachtster Boys VR2 gaat de geschiedenisboeken in dat als eerste VIOD VR1 een nederlaag in competitieverband heeft toegebracht. Dik verdiend wonnen de Drachtsters de topper in eigen hal met 4-1 door doelpunten van Brenda Bekkema (2), Atty Eelkema en Marijke de Ridder.

DSC 5795

Afdrukken

Zaalteam VIOD wint ook tweede competitieduel

Met enigszins angst en beven was VIOD naar Ens afgereisd voor haar tweede competitieduel. Ens wist namelijk VIOD, onder de naam Emmeloord, tijdens het OFK een smadelijke nederlaag toe te brengen. Achteraf was deze angst ten onrechte. Het werd 2x25 minuten éénrichtingsverkeer naar het doel van Saskia Maerman. Toch zouden de polderbewoners op voorsprong komen. Marije Miedema speelde de bal terug op Aafke de Hoek, die op dat moment naar voren optrok. Daardoor belandde de bal voor de tweede keer bij keepster Geeske van der Meulen. Dit betekende een vrije trap die feilloos werd ingeschoten. Maar Reina de Vries en Aafke de Hoek zorgden ervoor dat VIOD met 2-1 ging rusten.

DSC 5758

Afdrukken

Aafke de Hoek loodst zaalteam VIOD in de laatste seconde naar de overwinning

De beide coaches Bas van der Leij en Jouke Dantuma beschikten donderdag in sporthal de Houtmoune te Buitenpost maar over een krappe selectie van 6 speelsters. Tegenstander was het Groningse Exstudiantes, de nummer vier van het vorige seizoen. Bij VIOD zijn Lisette Luimstra, Demi Roggeveen, Femke Mulder en keepster Anna Reitsma gestopt. Nieuwkomers zijn Marije Miedema, Lydia Borg en de jeugdige talenten Geeske van der Meulen, Simone Hofer, Rixt de Weger en Lisa Grendel. Ook wordt er met smart gewacht op Olga Kolkman. Zij revalideert momenteel van een zware knieblessure.

Aafke de Hoek

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors