Afdrukken

VIOD VR1 oefent tegen eredivisionist sc. Heerenveen

Morgen, dinsdag 16 januari gaat het vrouwenteam van VIOD de degens kruizen met sc. Heerenveen. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark Skoatterwâld en begint om 19.30 uur. Twee jaar geleden speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar. In Driezum verloor VIOD toen met 6-2. sc. Heerenveen acteert dit seizoen verrassend sterk. Met PSV bezetten de Friezinnen de vierde plek in de eredivisie. VIOD-keepster Anna Reitsma verkaste vorig seizoen naar het Friese Haagje waar ook Tiny Hoekstra (Raard) en Dana Philippo (De Westereen) uit Noordoost-Fryslân momenteel indruk maken. VIOD bekleedt keurig de derde plek in de landelijke hoofdklasse. Kortom een prachtig affiche.

sc. Heerenveen

Afdrukken

Videosamenvatting finale van het OFK te Franeker

Klik op de afbeelding om de videosamenvatting te bekijken tussen VIOD Vr2 en Drachtster Boys Vr2 in de finale op het OFK te Franeker.

Videosamenvatting OFK Vr2

Afdrukken

VIOD MO19 wint KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi in Franeker

Dat het meidenvoetbal één van de snelst groeiende sporten is, onderkent ook de KNVB. Voor het eerst in de geschiedenis van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi was er ook plaats ingeruimd voor de MO19-categorie. Nadat VIOD zich moeiteloos via de voorronde voor de finaledag in Franeker had geplaatst, kreeg men afgelopen zaterdag veel meer tegenstand. Dit begon al direct in de eerste wedstrijd tegen BBC MO19. Dit team speelde fris en leuk zaalvoetbal maar mist nog de kracht om kansen om te zetten in doelpunten. VIOD won deze wedstrijd met 2-0. Mede titelkandidaat Nieuw Roden won met 7-0 van Lac Frisia en het onderlinge duel zou een vroegtijdige beslissing kunnen forceren. Maar het bleef 0-0. Nieuw Roden had in de eerste tien minuten zeker op voorsprong moeten komen. In het tweede deel was VIOD de bovenliggende partij en miste enkele grote kansen. Daarna begon het grote rekenwerk. VIOD moest vijf doelpunten meer maken tegen LAC Frisia dan Nieuw Roden tegen BBC. De meiden kregen van de coaches Romke Wielstra en Jos Miedema de opdracht om na elk doelpunt zelf de bal uit het net te halen. Als een komeet schoot VIOD uit de blokken en binnen negen minuten stond de teller al op vijf. Deze stokte uiteindelijk bij tien doelpunten. Nieuw Roden, dat met 3-0 won van BBC, kwam twee doelpunten te kort. De druiven waar zuur voor de Drentenaren die geen enkel tegendoelpunt hoefde te incasseren, maar uiteindelijk toch de hoofdprijs naar Driezum zag gaan.

Winnaar OFK MO19
Achter v.l.n.r. Jos Miedema, Romke Wielstra, Lisa Grendel, Thirza Leistra en Sam Bosma.
Voor v.l.n.r. Simone Hofer, Ellen Fokkema, Geeske van der Meulen en Silke van der Wal.
 
Afdrukken

Videosamenvatting VIOD MO19 van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi

Klik op de afbeelding om de videosamenvatting te bekijken van VIOD MO19 tijdens de finaledag van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi te Franeker.

Videosamenvatting OFK MO19

Afdrukken

VIOD MO15 kroont zich tot het beste zaalvoetbalteam van het Noorden

Sporthal De Trije in Franeker was afgelopen zaterdag het decor van de finaledag van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi. VIOD MO15 won moeizaam maar terecht haar eerste wedstrijd van Valthermond met 4-2. Daarna hield vv Heerenveen de Driezumers op 1-1. Omdat Stiens de eerste twee wedstrijden in winst had omgezet, moest VIOD de laatste en beslissende wedstrijd winnen. Halverwege hadden beide teams nog niet het net gevonden. Wel was VIOD duidelijk de bovenliggende partij. In de laatste zeven minuten werd dit verschil onderstreept met drie doelpunten, waardoor de grootste beker ’s avonds met trots tijdens de nieuwjaarsreceptie kon worden gepresenteerd.

Winnaar OFK MO15
Achter v.l.n.r. Jos Miedema, Jildou Koning, Roelyne Hietkamp, Lianne Storm en Romke Wielstra.
Voor v.l.n.r. Rachel Geertsma, Geertje Bijlsma, Mellanie Elzinga en Anouk de Groot.
 
Afdrukken

Videosamenvatting VIOD MO15 van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi

Klik op de afbeelding om de videosamenvatting te bekijken van VIOD MO15 tijdens de finaledag van het KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi te Franeker.

Videosamenvatting OFK MO15

Sponsor

  • Tom Meindertsma
  • Damstra Installatietechniek
  • U.D. Gosma Behang- en Schildersbedrijf
  • Maritiem Cluster Friesland

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors