Archief

Fotograaf Duco Halbesma aanwezig bij VIOD MD - GAVC MD

Vorige week zaterdag moest de fotograven die aan onze website is verbonden vroeg uit de veren om foto's te maken van onze VIOD MD pupillen.

VIOD_MD_-_GAVC_14-05-2011_133B

VIOD keepster Sanne Lammers voorkomt doelpuntenfestijn

Gisteren vierde Sanne nog haar 13e verjaardag en vandaag keepte ze haar beste wedstrijd van het seizoen, met een paar sublieme reddingen wist ze de MD’s van VIOD in de wedstrijd te houden.

VIOD_MD_-_GAVC_14-05-2011_31B

Eerste punt voor VIOD meisjes!

Na een lange winterstop mochten de D meisjes van VIOD vandaag eindelijk weer aantreden voor de eerste competitie wedstrijd. De wedstrijd tegen Bergum BCV comb. D6 stond op het programma. De meisjes hadden er ontzettend veel zin in dus dat beloofde wat. Helaas moesten we het vandaag doen zonder onze verdedigster Sachi.

VIOD_MD2_004

 

VIOD D meisjes als Beckham op het veld!

Vrijdagavond 29 oktober hadden we met het hele team een gezellige filmavond. Van een stoere voetbalfilm met David Beckham tot het lakken van nagels.

VIOD D2- Drachtsterboys D10

Zaterdagochtend het regende pijpenstelen, maar alles meisjes van de MDs waren aanwezig om eerst voor de fotograaf te poseren. Er moest nog een teamfoto gemaakt worden en vandaag was het zevental compleet. Ineke Boersma was nog niet beschikbaar op het veld, omdat ze nog niet herstelt is van haar blessure. Natuurlijk was ze wel aanwezig voor de foto en heeft de hele wedstrijd toegekeken hoe haar team de tweede overwinning boekte.

elftalfoto

Warga D3 – VIOD D2

Een zonnige ochtend in Warga waar VIOD D meisjes hun eerste 3 punten pakken in de competitie.
We hadden vandaag maar 7 meisjes mee dus dat betekende geen wissels. Ineke heeft nog last van een knie blessure en Tamira had een uitje.

VIOD MD pupillen strijdend ten onder

De meeste speelsters van VIOD MD voetballen amper een jaar en daarom heeft dit team het ontzettend moeilijk in de competitie.

md4

VIOD meisjes succesvol op straatvoetbaltoernooi te Assen

Siebrina Postma, Nienke van der Velde, Jenny Kooistra, Anna Braaksma en Lisanne Gosma wisten zich te plaatsen voor de districtsfinale straatvoetballen, door het regionale toernooi in Ferwert te winnen.

toppertjes

VIOD MD – BBC D5 (jongens) 3-1

Vandaag hadden wij een oefenwedstrijd ingelast tegen jongens!

VIOD dames neemt waardig afscheid van de derde klas

De spreekwoordelijke laatste loodjes wogen voor het succesvolle dames team van VIOD ook erg zwaar. MKV’29 was de laatste hobbel die genomen moest worden om de ongeslagen status te handhaven.

Marjan Annema uitblinkster in topper tegen RWF

In tegenstelling tot de heren van VIOD 1 streden de dames, na het behalen van het kampioenschap, nog met volle overgave om de ongeslagen status vast te houden. De smaakmaker van het Fries kampioenschap moest woensdagavond hiervoor alle zeilen bijzetten tegen de nummer twee van de ranglijst RWF.

VIOD Dames viert historisch kampioenschap

Na tien jaar met wisselend succes in de derde klasse te hebben gevoetbald, sleepten de dames van VIOD zaterdag met groot machtsvertoon de kampioenstitel binnen. Laagvlieger Heerenveense Boys werd met maar liefst 14-0 verslagen.

VIOD dames op drempel van historisch kampioenschap

 

Concurrent RWF loopt onverwachts averij op:

 

 

Ongeloof op vele gezichten nadat diverse telefoontjes hadden bevestigd dat de enige overgebleven concurrent RWF dames met maar liefst 8-1 tegen Blauw Wit ’34 klop hadden gekregen. Er heerste grote twijfel en trainer Jouke Dantuma dacht in eerste instantie dat het een grap was: ‘as dit wier is, dan bin ik Johan Cruijff’. Maar toen de uitslag ook nog eens werd bevestigd door de dienstdoende scheidsrechter,  kon het draaiboek voor eventuele kampioensfestiviteiten uit de kluis worden gehaald. Want niemand twijfelt nu meer aan het kampioenschap van de dames van VIOD. Uit de resterende wedstrijden is één schamel puntje voldoende. Een historisch kampioenschap, want voor het eerst in de geschiedenis promoveert een damesteam van VIOD naar de tweede klasse.

VIOD Dames scoren weer 100ste doelpunt!

Enkele weken geleden scoorde Linda Visser het 100ste doelpunt in de uitwedstrijd tegen Balk. Maar twee dagen later trok Balk haar damesteam uit de competitie en schreef de KNVB maar liefst 26 doelpunten af van de totale VIOD productie. Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen EBC/Delfstrahuizen stond de teller al weer op 98 en het was nu Diny Bouius die nu het genoegen smaakte om de 100 vol te maken. In de rust werd zij hiervoor met een bosje bloemen beloond.

Slecht VIOD (dames) blijft winnen!

Blijde en tevreden gezichten afgelopen zaterdag in de wandelgangen van het prachtige complex van de grootste vereniging van Friesland, namelijk Blauw Wit ’34 te Leeuwarden. Hun dames 1 verloor met 4-1 en het meisjes C. junioren team met 8-0. Beide keren was VIOD de tegenstander. Blauw Wit verloor de uitwedstrijden nog met respectievelijk 8-0 en 18-0. Het zegt voldoende over de krachtsverhoudingen in de derde klasse B en de meisjes junioren competitie. Vooral de meisjes van VIOD steken met kop en schouders boven alle ploegen uit en wisten alle wedstrijden in winst om te zetten. Aanstaande zaterdagmorgen kan de kampioensvlag gehesen worden. Voor VIOD Dames 1 volgen nog enkele pittige wedstrijden. Wel is één ding zeker; RWF is door de midweekse winst op WTOC de enige overgebleven concurrent.

Blija kan doelpunten honger VIOD dames ook niet stillen

Afgelopen woensdagavond waren de dames van VIOD 1 de hoofdrolspeelsters in een galavoorstelling die twee keer drie kwartier duurde. De dames van Blija werden als figuranten weggespeeld. Dit resulteerde uiteindelijk in een 14-1 overwinning.

 

Dames VIOD tonen spierballen!!

ONS 2 uit Sneek blijkt voor VIOD de afgelopen seizoenen een ‘angstgegner’. De allerlaatste competitie nederlaag was dan ook in Sneek, in de memorabele laatste wedstrijd van het vorige seizoen. De scheidsrechter verliet toen plotseling het veld omdat hij de bus moest halen. Ook twee seizoen geleden verspeelde VIOD punten tegen de Snekers. Dus zagen sommige speelsters toch lichtelijk nerveus op tegen deze wedstrijd. Deze angst was zeker gegrond, want in de eerste helft boden de voetbalsters uit de Waterpoortstad flink tegenstand. VIOD creëerde bijna geen kansen en dat is een zeldzaam fenomeen dit seizoen.

Linda Visser scoort VIOD’s 100ste doelpunt!

De bloemen na afloop van de uitwedstrijd tegen Balk waren voor Linda Visser. De frêle spits van VIOD schreef historie door om precies zeven minuten over half twee het honderdste doelpunt in deze competitie te maken. Een tweede bosje bloemen was Irma Wijbenga zeker ook gegund. Haar teller bleef steken bij zes doelpunten, waarvan de laatste drie een onvervalste hattrick opleverde. VIOD behaalde uiteindelijk met een 15-0 overwinning haar grootste overwinning dit seizoen.

 

VIOD dames verpulvert met 12 doelpunten Blija

De afgelopen twee seizoenen behaalden de dames van Blija met overmacht het kampioenschap in de vierde klasse van de KNVB.

VIOD Dames en Heren excelleren tijdens de Midwintercup!

De prestaties van zowel de dames als heren van VIOD tijdens de Midwintercup van afgelopen zaterdag kunnen met hoofdletters in de toch al rijke clubhistorie van deze kleine dorpsvereniging worden bijgeschreven. VIOD was de enige voetbalclub die met beide teams de kwartfinales bereikte. Aan het  Midwintercup zaalvoetbaltoernooi kunnen teams uit het district Noord van de KNVB deelnemen. Gestimuleerd door het grootste supporters legioen ‘de vijfde colonne’ stegen beide teams boven zichzelf uit. Een klein katertje dat weggespoeld moest worden was de uitschakeling. De heren verloren in de halve eindstrijd met penalty’s van eredivisionist Urk futsal en de dames gaven drie minuten voor het einde in de kwartfinale een 2-0 voorsprong tegen Oranje Nassau uit handen.

VIOD Dames en Heren excelleren tijdens de Midwintercup!

De prestaties van zowel de dames als heren van VIOD tijdens de Midwintercup van afgelopen zaterdag kunnen met hoofdletters in de toch al rijke clubhistorie van deze kleine dorpsvereniging worden bijgeschreven. VIOD was de enige voetbalclub die met beide teams de kwartfinales bereikte. Aan het  Midwintercup zaalvoetbaltoernooi kunnen teams uit het district Noord van de KNVB deelnemen. Gestimuleerd door het grootste supporters legioen ‘de vijfde colonne’ stegen beide teams boven zichzelf uit. Een klein katertje dat weggespoeld moest worden was de uitschakeling. De heren verloren in de halve eindstrijd met penalty’s van eredivisionist Urk futsal en de dames gaven drie minuten voor het einde in de kwartfinale een 2-0 voorsprong tegen Oranje Nassau uit handen.

Dames VIOD presteren goed tijdens het Diamanttoernooi

Er kwam geen vervolg na het onverwachte succes van Dames 3. In de finaleronde wist men alleen tegen TTBC een punt in de wacht te slepen. Dames 1 deed het ietsje beter.

Futsalteam VIOD Dames 3 zorgt voor een daverende verrassing!!

Voor misschien wel de sensatie van dit voetbaljaar zorgden de zeven voetbalsters van het futsalteam van VIOD 3. In een zware poule met Zwaagwesteinde 1, Wolvega 2 en CSC 1 dichtte bijna niemand dit team kansen toe. Dit was ook ingegeven door het ontbreken van Gretha Annema (ziek) en Elly Bouius (blessure).

Wederom Ladies Day, Dames1

Concurrent Bolsward met dubbele cijfers verslagen! 

Vervroegd vuurwerk voor VIOD Dames

VIOD Dames loopt averij op!

Na afloop van de wedstrijd Opende Dames 1 – VIOD Dames 1 was de stemming ver beneden het vriespunt gedaald.

VIOD Dames na winst op RWF koploper!

De topper in de derde klasse B tussen de dames van VIOD en RWF was pure reclame voor het damesvoetbal. Een record aantal toeschouwers, een zeer spannend wedstrijdverloop, prachtige doelpunten, prima scheidsrechter en veel strijd.

WTOC dames 1 houdt stand tot laatste kwartier in derby tegen VIOD

Er werd de afgelopen week veel over de derby en topper in de 3e klasse B tussen WTOC en VIOD gesproken en gedroomd. VIOD ging uiteindelijk met de drie punten naar huis en op grond van de tweede helft was dit, zij het ietwat geflatteerd, ook wel verdiend. Hoewel VIOD iets verzorgder speelde, knokte de thuisploeg voor elke meter en toonde veerkracht. De spanning was om te snijden. VIOD moest winnen (zij gaan voor het kampioenschap) en WTOC wilde de slechte reeks van het vorig seizoen tegen de naaste buur rechtzetten en slaagde daar deels in. Na afloop stapten zij met een licht katerig gevoel van het veld.

VIOD Dames groeit gestaag naar topvorm

VIOD Dames 1 is na zeven wedstrijd nog steeds zonder puntverlies is. Met een doelsaldo van vijftig voor en zes tegen is men de meest scorende ploeg en incasseerde het minst aantal tegendoelpunten. Toch was trainer/coach Jouke Dantuma niet tevreden over het tot nu toe vertoonde spel. Sommige speelster bleven ver onder de maat presteren. De oorzaak moest vaak gezocht worden in de fysieke gesteldheid.

Hilde v.d. Meulen (14) laat VIOD publiek genieten

Ook VIOD Dames 1 plukt nu al de vruchten van de voetbalschool die vorige jaar in Driesum is gestart. Keepster Esther Veenstra, bijna veertien en rechtsbuiten Hilde v.d. Meulen (14) kwamen in de tweede helft in de wedstrijd tegen Blauw Wit binnen de lijnen, en hoe!!!

VIOD bekert tegen RWF

Panenka penalty’s worden VIOD Dames fataal. 

Op het Europees kampioenschap van 1976 in Joegoslavië stond Tsjechoslowakije in de finale tegen West-Duitsland. In de laatste minuut maakten de Duitsers de gelijkmaker, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Op een stand van 4-3 in het voordeel van Tsjechoslowakije legde Antonin Panenka aan om de wedstrijd te kunnen beslissen.

VIOD Dames: slecht spelen, maar ruim winnen

De ‘froulju’ van VIOD moesten op bezoek bij angstgegner ONS 2. VIOD leed in de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen nog een kansloze nederlaag. Maar bij beide teams werden mutaties doorgevoerd. ONS 1 degradeerde naar de tweede klas en zag met lede ogen een aantal speelsters vertrekken, terwijl VIOD zich versterkte met enkele goede ‘aankopen’.

Irma Wijbenga uitblinkster bij VIOD Dames

Met Elly Bouius heeft Irma Wijbenga de meeste dienstjaren bij de dames van VIOD. Jonge speelsters kloppen nadrukkelijk aan de deur van de hoofdmacht, maar de beide routiniers bewijzen elke zaterdag hun waarde voor het team.

Ladies day drie

Doelpuntenfestijn bij het vrouwenvoetbal VIOD

VIOD Dames 1 speelde de eerste helft bijzonder goed. Heerenveense Boys had dan ook totaal niets in de melk te brokkelen. Het eerste balcontact van keepster Hennie Vrieswijk was na veertig minuten spelen. Haar tweede balcontact, tevens haar laatste was na een kwartier in de tweede helft. Duidelijker kon de suprematie van VIOD niet worden geïllustreerd.

Ladies Day bij VIOD

Vanaf kwart over tien tot half vijf ´s middags waren op de sportvelden in Driesum afgelopen zaterdag alleen maar meiden te bewonderen. Wat zou het een stille zaterdag zijn geweest zonder inbreng van het vrouwenvoetbal. VIOD Dames 1 startte het seizoen uitstekend door een 9-2 overwinning op Opende Dames

VIOD Dames en Meisjes door in bekerronde

Afgelopen zaterdag debuteerde het meisjes pupillen zevental met een 3-2 overwinning op de meisjes pupillen van Suawâld. Deze overwinning kwam pas na verlenging op het scorebord. Nienke van der Velde uit Twijzelerheide sierde haar debuut bij VIOD op met drie doelpunten.

VIOD Dames uitstekend uit de startblokken in seizoen 2008-2009

In tegenstelling tot het vorige seizoen zijn de voetbalsters van VIOD uitstekend begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na vier trainingen was ONS 1 vorige week maandag de eerste serieuze tegenstander. De Sneeksters degradeerden het vorig seizoen onverwacht uit de eerste klasse en dat was voor een aantal speelsters aanleiding om het geluk ergens anders te beproeven.

VIOD dames seizoen 2007/2008, laatste wedstrijd, statistieken

Over dit seizoen valt niet te twisten, het was geslaagd en bíjna met een gouden randje.Voor de statistieken nog even de prijswinnaars en een verslag van de laatste competitie wedstrijd tegen ONS. 

VIOD Dames 1 en 2 eindigen beide als tweede

Door een 3-0 overwinning op MKV ’29 wist Sint Anna het kampioenschap in de derde klas B veilig te stellen. De Bildtkers hebben het hele seizoen de eerste positie bekleed en mede door de slechte start van VIOD wisten zij met pijn en moeite als eerste de eindstreep te behalen. De wedstrijd Udiros tegen VIOD dames 1 werd afgelast omdat Udiros geen compleet elftal kon opstellen.

VIOD Dames heeft nog een sprankje hoop op het kampioenschap!

Na de prima doordeweekse oefenwedstrijd tegen eersteklasser Tolbert (2-5 nederlaag) moesten de dames van VIOD afgelopen zaterdag de strijd aanbinden tegen de nummer drie op de ranglijst ONS 2. De Sneeksters waren tot voor kort een geduchte kandidaat voor het kampioenschap. Maar de zwangerschap van topscoorder Annemiek Popma gooide roet in het eten. In de eerste elf wedstrijden scoorde zij 25 doelpunten.
Deze speelster die normaliter in het eerste elftal van ONS speelt, scoorde tegen laagvlieger Udiros maar liefst acht keer. Tegen VIOD kon trainer Ate Breeuwsma wel beschikken over Elisabeth Negerman. Zij raakte tijdens de militaire wereldspelen in India zwaar geblesseerd en werkt momenteel hard aan haar comeback. Nu ONS 1 is uitgespeeld en gedegradeerd kan zij de rest van het seizoen in het tweede elftal wedstrijdritme opdoen voor het wereldkampioenschap voor militairen dat dit jaar in Nederland wordt gehouden.

VIOD dames in week 16

Hier de verslagen van de wedstrijd tegen AVC van woensdagavond en die tegen Akkrum op zaterdagmiddag. Tevens aandacht voor de dames 2.

Dames VIOD Dames winnen moeizaam van Bergum

In de race om het kampioenschap tussen St. Annaparochie en VIOD kan elke misstap van welk team dan ook fataal zijn. Wint VIOD al haar resterende wedstrijden en St. Annaparochie zou een gelijkspel moeten incasseren, dan wordt VIOD op doelsaldo waarschijnlijk kampioen. Maar puntenverlies in dit stadium van de competitie voor VIOD betekent nog minimaal een jaar in de derde klasse voetballen. Deze spanning lag als een ‘donzige deken’ over de wedstrijd tegen Bergum.

Akkelien Postma scoort drie doelpunten voor VIOD tegen de Blesse Dames

Na het echec van de bekeruitschakeling tegen SPW, konden de vrouwen van VIOD zich nu helemaal richten op de competitie. Tegenstander De Blesse timmert vooral na de winterstop prima aan de weg en VIOD was dus gewaarschuwd. Door ziekte ontbraken spitsspeler Irma Wijbenga en middenvelder Anke Margryt op het appèl. Voorstopper Akkelien Postma schoof hierdoor twee linies op en kwam in de spits. Zij is de alleskunner binnen VIOD dames. Behalve op keep heeft zij op alle posities gespeeld. Elke trainer droomt om sowieso één zo´n speelster in het team te hebben. Het zou ook de wedstrijd van Akkelien Postma worden. Zij scoorde maar liefst drie van de vijf doelpunten.

Gestolen overwinning SPW betekent einde droom VIOD dames.

De teleurstelling was groot nadat de prima leidende scheidstrechter Valk uit Bakkeveen floot voor het eindsignaal. VIOD dames liet een levensgrote mogelijkheid liggen om voor het eerst in de historie van de club zich te plaatsen voor de finales van het bekertoernooi district noord van de K.N.V.B

Diny Bouius legt WTOC Dames op de pijnbank.

Binnen een maand stonden de damesteams van VIOD en WTOC weer tegenover elkaar om de degens te kruisen. Ook in deze derby bleek VIOD duidelijk een maatje te groot en ontstijgt momenteel het niveau in de derde klas. Grote ster aan VIOD zijde was Diny Bouius. Zij scoorde maar liefst vier van de zeven doelpunten.

MKV onderuit tegen VIOD

Hoewel de eindstand zou kunnen doen vermoeden dat de wedstrijd MKV – VIOD een spannend karakter kende, was het tegendeel waar. Het was de wedstrijd tussen de nummer twee en vier op de ranglijst. Een aardig affiche dachten kenner vooraf. VIOD goalie Maaike Kuitert moest zes keer handelend optreden, waarvan de helft terugspeelballen. Diny Bouius mocht achttien keer aanleggen voor een corner, zonder resultaat. VIOD kreeg legio kansen, maar benutte uiteindelijk maar eentje. De beide spitsen Janny Bouius en Irma Wijbenga misten deze middag de broodnodige scherpte.

WTOC dames compleet van slag in derby tegen VIOD

Nadat de wedstrijd WTOC – VIOD twee keer was afgelast, stond de enige derby in de derde klasse B afgelopen zaterdag voor de derde keer op het programma. Weken van tevoren wordt er al over gesproken. Alle ingrediënten voor een spannende derby waren aanwezig; een prima bespeelbaar veld,  een uitstekende scheidsrechter en twee bijna complete selecties.

VIOD dames naar kwartfinales bekertoernooi

Op een zonnig Treffersheech nam VIOD dames het afgelopen zaterdag op tegen Wispolia uit Terwispel. Deze wedstrijd zou uitmaken wie zich plaatst bij de laatste acht van het bekertoernooi district Noord.

VIOD Dames superieur tegen koploper St. Anna.

Vorig jaar april brak aanvoerster Irma Wijbenga in een oefenduel tegen Burdaard haar grote teen. De revalidatie duurder veel langer dan in eerste instantie was voorspeld. Afgelopen zaterdag maakte zij haar rentree in de hoofdmacht van VIOD dames. Al het blessureleed spoelde zij weg door de eerste goal voor haar rekening te nemen en bij de tweede goal de assist te geven. Maar VIOD – St. Anna was niet alleen de wedstrijd van de terugkeer van Irma Wijbenga. Het was vooral de wedstrijd van het collectief. VIOD troefde de koploper op alle fronten af.

VIOD dames laat dure punten liggen in Balk

In een week vol kommer en kwel (blessures, griep enz.) moest VIOD dames met vele invallers afgelopen zaterdag de strijd aanbinden met subtopper Balk. Baukje Aalberts van de meisjes junioren en Hilde Dantuma en keepster Hennie Vrieswijk debuteerden in het eerste elftal van VIOD Dames. En dit deden zij alle drie niet onverdienstelijk. Toch moest VIOD genoegen nemen met een gelijkspel.

Defensie Flevo Boys blijft overeind tegen VIOD Dames.

Het was stevig balen na afloop van de wedstrijd VIOD dames tegen Flevo Boys dames 2. Soms heb je van die dagen dat alles tegen zit en je door kan gaan voetballen tot dat je een ons weegt, zonder te scoren. VIOD en Flevo Boys kwamen beide niet tot scoren. Toen het nieuws doordruppelde dat de beste buur WTOC koploper Sint Annaparochie twee punten afhandig had gemaakt, sloeg de bedrukte stemming enigszins om.  

VIOD Dames nadert de koppositie

Door het verlies van ONS 2 en het niet spelen van St. Annaparochie heeft VIOD door de volle winst, beide concurrenten weer volop in het vizier. De Blesse mocht afgelopen zaterdag proberen om VIOD van de zesde overwinning op rij af te houden.

VIOD dames blijft winnen

Op 15 september dit jaar verloor VIOD Dames haar laatste wedstrijd. St Annaparochie was toen net iets sterker. Daarna kreeg het team uit Driesum en Wouterswoude de stijgende lijn te pakken. Afgelopen zaterdag pakten de dames alweer de vijfde overwinning op rij. Slachtoffer Udiros werd met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd.

VIOD dames bindt Bergum aan zegekar.

De dames van VIOD moesten afgelopen zaterdag het opnemen tegen laagvlieger Bergum. Via een versterkte promotieregeling mocht deze ploeg het afgelopen seizoen promoveren naar de derde klasse. Na veel blessureleed was Bergum met een complete fitte selectie naar Driesum afgereisd. Twee saillante details waren het vermeldenswaard. De uit Burgum afkomstige Monique Zoontjes vertegenwoordigt momenteel de blauw/witte kleuren van VIOD. Zij heeft in de jeugd twee seizoen voor Bergum gespeeld. Trainer/coach Jouke Dantuma heeft in een ver verleden de dames van Bergum naar de eerste divisie geloodst. Van de groep van toen speelt alleen routenier Tiety Ritsma nog in het eerste elftal van Bergum.

VIOD Dames overklast Akkrum

De contouren van het eerste damesteam van VIOD worden met de week zichtbaarder.

Uitje: VIOD meisjes verzorgen line-up bij Heerenveen

Voor de voetbalmeisjes van VIOD uit Driesum en Wouterswoude, was het donderdag avond een bijzondere avond. Het zal u niet zijn ontgaan; de eredivisie voor vrouwenvoetbal is dit jaar van start gegaan. Ook S.C Heerenveen neemt deel aan deze damescompetitie en de meisjes van VIOD mochten stuk voor stuk meelopen met de line-up in de wedstrijd  S.C.Heerenveen tegen FC Utrecht.

Beker: VIOD dames bekert verder na winst op V.V. Roden

Driesum, zaterdag 13 oktober bekerden de VIOD dames thuis op sportpark  “Treffers Heech” tegen de dames van Roden. Een duel tussen de thuisspelende 3de klasser en een vierde klasser op koppositie in de competitie. Aanvankelijk was het spel van VIOD defensief. Noodgedwongen door misschien het natte veld, waardoor vele ballen niet goed konden verwerkt. De eerste twee goals waren dan ook “rommelgoals”. Aan beide kanten één.

Jeltsje Reitsma leidt VIOD dames naar de overwinning.

Veel blessureleed kende spits Jeltsje Reitsma de afgelopen jaren. Met vallen en opstaan probeert zij haar oude niveau weer te halen. Afgelopen zaterdag speelde zij weer als vanouds. Hardwerkend, trekkend en zwoegend gaf zij VIOD de juiste impulsen om AVC 2 met maar liefst 6-1 te verslaan. Jeltsje was verantwoordelijk voor twee doelpunten.

Competitie: Dames VIOD pakken op de valreep de volle winst.

De wedstrijd VIOD dames tegen MKV dames trok vele supporters naar sportpark ‘Treffersheech’ te Driesum. En deze supporters gaven zeven minuten voor het einde geen cent meer voor een overwinning van VIOD. De dames uit Driesum/Wouterswoude en sinds het begin van dit seizoen ook uit Damwoude e.o. wisten hiervoor de lat drie keer te raken. Ook verzuimden de spitsen enkele bijna niet te missen kansen in goals te promoveren. Maar trainer Jouke Dantuma bleef de ploeg aansporen om geduldig te blijven en overtuigde zijn speelsters dat het verlossende doelpunt wel zou vallen. En dit gebeurde dan ook toen Gretha Annema voor de zoveelste keer prima de diepte in werd gestuurd. De keeper van MKV twijfelde of zij haar doel zou verlaten. Dit deed zij te laat en Gretha schoot keurig de bal in het doel.

Competitie: Wereldgoal Elly Bouius brengt VIOD Dames niet de zege

 ‘It’s the same old song’ zongen the Four Tops in 1965 voor het Motown label. Dit adagium geldt ook voor de dames van VIOD. Afgelopen zaterdag was het weer hetzelfde liedje. Dominant en goed voetballen, geen kansen weggeven en toch bij rust tegen een 2-0 achterstand aankijken. Na rust een paar flinke kansen om zeep helpen, maar toch de aansluitingstreffer maken. Maar na een minuut weer tegen een marge van twee doelpunten aankijken door een ongelukkige eigen doelpunt. Veerkracht tonen door een wereldgoal en uiteindelijk met 3-2 de topper verliezen tegen St. Annaparochie.

Competitie: VIOD Dames en de angst om te verliezen.

De voetbalsters van VIOD leken de klap – 1-0 verlies in de laatste minuten - die vorig week door Flevo Boys werd uitgedeeld te hebben verwerkt. In de eerste helft tegen Balk speelde men fris van de lever met aanvallend voetbal en een verdediging die weinig kansen weggaf. De ruststand van 2-0 was dan ook een prima afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Competitie: Beter VIOD verliest in slotfase van Flevo Boys dames.

Na afloop van de wedstrijd VIOD dames – Flevo Boys dames 2, botvierden de voetbalsters van VIOD de frustraties op alles wat maar voorhanden was in de kleedkamer. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd was het de zeer streng leidende scheidsrechter die als enige in een onderling duel tussen Annemiek van der Wal en haar directe tegenstandster een overtreding zag. Op de rand van het strafschopgebied werd de vrije trap door de muur van VIOD van richting veranderd. Keepster Maaike Kuitert, die een prima indruk achterliet, was volstrekt kansloos.

VIOD Dames in de volgende bekerronde.

De dames van VIOD hebben dit jaar een ware metamorfose ondergaan. Uit eigen jeugd zijn zes speelsters doorgestroomd en door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met v.v. de Wâlden kunnen een zestal speelsters toch op zaterdag de ‘kicks’ aantrekken. VIOD neemt door deze positieve ontwikkeling met twee damesteams deel aan de competitie.

Oefen: VIOD - Be Quick

Damesvoetbal start met leuke derby 

Woensdagavond ging voor de dames van VIOD Driesum en Be Quick Dokkum  het voetballen weer van start. Voor beide ploegen was dit oefenduel weer de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbal seizoen.  Be Quick dames heeft dit jaar een selectie van achttien speelsters en komt uit in de eerste klasse. VIOD daarentegen speelt in de derde klasse en heeft negenentwintig speelsters op papier. Met een zevental nieuwe leden en twee speelsters overgekomen uit eigen jeugd, kunnen zij binnenkort een tweede ‘dames-juniorenteam’ inwijden. Dit was een van de doelstellingen van trainer Jouke Dantuma. 

Om haf acht werd op Sportpark Treffersheech het balletje aan het rollen gebracht. Het publiek kon in deze streekderby genieten van een goede pot voetbal waar met name Be Quick de leiding in had. De dames van VIOD hadden de handenvol aan verdedigingswerk en de voorhoede werd maar weinig bereikt. Het waren dan ook de Dokkumers die al vrij snel op voorsprong kwamen en deze voorsprong wisten zij ook uit te breiden. Maar de dames uit Driesum werkten hard door en pikten ver in de tweede helft toch nog een goaltje mee. Zo werd de eer gered, want Be Quick wist uiteindelijk zeven goals meer te maken. 

Voor beide ploegen was de wedstrijd, ondanks dat Be Quick een klein maatje te groot was, een nuttige oefenpot waarin alle nieuwe aanwinsten hun spel alvast konden tonen.

OverzichtMaaike redt

Tekstbron: www.waldnet.nl

Afgelopen competitie: H'veense Boys - VIOD

Dames VIOD eindigen met stunt tegen Heerenveense Boys!

De laatste competitiewedstrijd van VIOD dit seizoen was een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys 2. Heerenveens Boys 2 wist nadat haar eerste elftal – dat in de landelijke 1e klas speelde - zich uit de competitie had terug getrokken - alle wedstrijden in winst om te zetten. De klapper was de 5-1 overwinning tegen kampioen Bolsward. Voor beide teams stond er niks meer op het spel. VIOD kon Heerenveense Boys niet meer achterhalen, wel hadden de dames uit Driesum en Wouterswoude nog een puntje nodig om de derde plek veilig te stellen.. Toch zette beide teams alles op alles en schotelde het publiek een fantastische wedstrijd voor.

Competitie: Joure - VIOD

VIOD dames rijgt ook Joure aan de zegekar.

Afgelopen zaterdag moesten de dames van VIOD aantreden tegen Joure. In deze op één na laatste uitwedstrijd was VIOD erop gebrand de vijfde zege op rij te pakken. Dit om in de derde klasse C de aansluiting met de top drie te behouden.

Competitie: VIOD - Flevo Boys

VIERDE OVERWINNING OP RIJ VOOR VIOD DAMES. Het was fantastisch weer op sportpark Treffersheech. Hier werd de wedstrijd van de VIOD dames tegen de uit Emmeloord afkomstige Flevo Boys gespeeld. Gelukkig kwam met de zon ook een zacht briesje mee zodat het geweldig voetbalweer was.

Competitie: Udiros - VIOD

 Wereldgoal Janny Bouius brengt VIOD dames volle winst.

Het was halverwege de tweede helft toen Janny Bouius al haar opgehoopte frustraties botvierde op de bal die zij notabene met haar mindere linkerbeen vanaf 25 meter keihard achter de wanhopige keepster van Udiros schoot. Haar frustraties kwam door de scheidsrechter die pietluttig en niet consequent floot en kort daarvoor nog een zuiver doelpunt van Jeltsje Reitsma afkeurde. Desondanks won VIOD dames meer dan terecht met 0-1 van Udiros en lijkt na een iets mindere periode de stijgende lijn weer te pakken.

Competitie: VIOD-WTOC

VIOD Dames wint moeizaam derby tegen WTOC! De krachtsverhouding in de wedstrijd weerspiegelde niet het verschil op de ranglijst. De dames van WTOC staan het gehele seizoen stijf onderaan en VIOD is een subtopper op eerbiedige afstand van Bolward en St. Annaparochie. De enige derby in de derde klas was een slap aftreksel van de eerste wedstrijd in Oudwoude, waar WTOC in een spectaculaire wedstrijd in de slotfase twee punten van de buurgenoot afsnoepte.

Competitie: VIOD-ONT

VIOD Dames wint nipt van O.N.T. 

Op sportpark “Treffersheech” te Driesum werd de wedstrijd VIOD dames tegen O.N.T dames gespeeld. VIOD miste de vaste krachten Irma Wijbenga (gebroken teen) en Afien Gros. Daarentegen kreeg Jeltsje Reitsma na een fikse blessure twintig minuten speeltijd en startte Elly Bouius na haar zwangerschap voor het eerst in de basis. De dames van VIOD moesten nu wel winnen willen ze de derde plaats proberen te behouden.

Competitie: St.Anne - VIOD

VIOD Dames verliezen nipt van nummer twee St. Annaparochie

VIOD dames incasseerde in de met 6-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Birdaard afgelopen donderdag een fikse tegenslag. Centrumspits Irma Wijbenga moest met een gebroken teen, nadat zij VIOD op een 1-0 voorsprong had gebracht, het strijdtoneel verlaten. Dit betekende voor de subtopper tegen St. Annaparochie een aderlating voor VIOD. Maar gelukkig kon Elly Bouius na de bevalling van zoon Sierd Auke, na maanden van afwezigheid, in de tweede helft haar opwachting maken.

Competitie: VIOD - Bolsward

VIOD Dames kunnen koploper Bolsward één helft prima partij geven.

De koploper van de 3e klasse dames, Bolsward kwam in Driesum bij VIOD op bezoek.
De dames van Bolsward hadden op èèn gelijkspel na alles gewonnen. Met een straatlengte voorsprong op de rest is het wachten op het kampioenschap.
VIOD dames bivakkeren op de derde plaatst met de hete adem van Heerenveense Boys 2 in de nek.
Een hele kluif dus voor de VIOD dames.

Beker: VIOD - Noordscheschut

Noordscheschut torpedeert VIOD dames uit bekertoernooi.

Derdeklasser VIOD dichtte zichzelf voorafgaande de ontmoeting tegen de lager vlieger in de tweede klasse Noordscheschut kansen toe om de laatste acht in de bekerstrijd te bereiken.
Omdat de velden in Noordscheschut waren afgekeurd werd de wedstrijd in Driesum gespeeld.

VIOD begon niet op volle oorlogssterkte. Linkerspits Jeltsje Reitsma heeft nog steeds te veel last van een hardnekkige knieblessure en Jetty Elzinga kwam met de blijde boodschap dat zij haar eerste kindje verwacht en tot overmaat van ramp moest de gevaarlijke rechterspits Gretha Annema in de eerste helft met een bovenbeen blessure het strijdtoneel verlaten.

Toernooi: Midwintercup 2007

Gedeelde vreugde Dames Be Quick en VIOD.
 
Zaterdag 13 januari werd in sporthal de Trije te Franeker gevoetbald om de finales van de Midwintercup. Op eerdere data waren de voorrondes al gespeeld, waarbij van de 123 herenteams uit Noord Oost Nederland 42 teams doorgingen. Van de 48 vrouwenteams gingen 16 door naar de finaledag.
Aan het eind van de dag bleek dat het team van Avanti uit Stiens zich bij de heren winnaar mocht noemen. Het dames futsalteam van Heerenveen  kwam bij de dames als sterkste uit de bus.

Competitie: ONS Sneek - VIOD

Voor de VIOD dames begon op deze vrij warme februarimiddag het veldavontuur weer. Na het behalen van de derde plaats in de zaal te Franeker, was er nog geen wedstrijd weer gespeeld.
Qua opkomst van de speelsters beginnen de dames in ieder geval goed, met veertien ‘man’ wordt richting Sneek gereden. Nieuwe trainer lange Jouke was voor het eerst mee en verder waren leiders Jan en Matty natuurlijk van de partij.

Competitie: Balk - VIOD

Zaterdag stond de wedstrijd Balk dames –VIOD dames op het programma.
De voetbalsters uit Driesum/Wouterswoude werden in het eerste kwartier onder de voet gelopen door de dames van en uit Balk. Rechtsback Saakje Liesbeth had moeite met de snelheid van haar directe tegenstandster, die oog in oog kwam met keepster Maaike Kuitert. De bal stuitte via de paal pardoes in handen van Maaike.

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors