Wedstrijdverslagen

Afdrukken

Paal en lat voorkomen succes VIOD VR2

Afgelopen zaterdag trok VIOD VR2 voor de tweede keer dit nog prille seizoen aan het kortste eind. Nu was Oranje Nassau VR2 die met de drie punten aan de haal ging. Het is wel duidelijk dat wanneer je in de eerste klas de kansen niet benut, je het deksel op de neus krijgt. Een beetje geluk zou ook niet misstaan, maar helaas dit ontbrak er deze middag bij VIOD, waardoor ON met 2-1 zou winnen.

VIOD VR2   LAC Frisia  27 08 2016 43

In de eerste twintig minuten wist VIOD maar liefst drie keer de lat te raken. Middels goed aanvalsspel werd de tegenstander onder druk gezet. Hierdoor ontstond een handvol kansen. Froukje Schaafsma (2x) en Baukje de Vries zagen hun kansen via de lat vervliegen, waarbij één keer de keepster van ON een hoofdrol voor zichzelf opeiste. Met een geweldige redding wist zij met haar vingertoppen de bal via de lat over het doel te manoeuvreren. Een ongeschreven regel in het voetbal is dat wanneer jezelf niet de kansen benut de tegenstander dit wel doet. Niet één maar zelfs twee keer wist ON met een rommelgoal te scoren.

Meteen na rust bracht Lisa Grendel de spanning terug in de wedstrijd. Zij strafte een foutje van de keepster van ON genadeloos af: 1-2. VIOD ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, echter de overtuiging ontbrak. Desondanks waren de vrouwen van coach Romke Wielstra twee keer akelig dichtbij succes. Het afstandsschot van Simone Hofer spatte op de lat uiteen en in de slotfase zag Lisa Grendel haar inzet op de paal belanden. De kansen die ON creëerde werden door de VIOD defensie goed gepareerd, waarbij keepster Geeske van der Meulen een hoofdrol vertolkte. 

Linda Tamminga maakte vanuit de hoofdmacht haar debuut in VIOD VR2 en liet zien dat ze over ‘in fin mear as in bears’ beschikt. Of VIOD VR2 lang kan genieten van haar kwaliteiten of dat zij snel een basisplek in de hoofdmacht zal bemachtigen, zal de toekomst ons leren. VIOD VR2 is nog puntloos in de eerste klas, maar wanneer men het tempo nog iets weet op te voeren gaan de punten zeker komen.

Sponsor

  • Maritiem Cluster Friesland
  • Damstra Installatietechniek
  • U.D. Gosma Behang- en Schildersbedrijf
  • Tom Meindertsma

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors