Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD VR2 van de hatelijke nul verlost

Dat het even wennen zou zijn voor VIOD VR2 was vooraf wel duidelijk. De landelijke eerste klas is duidelijk een trapje hoger dan de tweede klas. Maar het eerste punt is binnen, ook al kan dit punt gekwalificeerd worden als een beetje ‘gestolen’. Een beetje, want VIOD VR2 kon Hollandscheveld redelijk bijbenen. Het verschil zat hem duidelijk in de beweging zonder bal. Op dat vlak was Hollandscheveld ietsje verder dan de Driezumers.

Bergum   VIOD VR2  06 05 2017 51

Ook het druk zetten op de tegenstander verzorgde de Drentenaren beter. Desondanks was het VIOD die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De goed spelende Simone Hofer wist zich handig te ontdoen van haar tegenstander en met een loeihard schot was het de lat die haar weerhield van de openingstreffer. De eveneens prima spelende Regina de Groot zag haar inzet op aangeven van Nynke Hooghiemster net naast gaan. Het betere voetbal van Hollandscheveld vertaalde zich in een 1-0 voorsprong. Bij die goal ging van alles en nog wat mis. De crosspass kon te gemakkelijk worden gegeven. De middenvelder van Hollandscheveld kreeg de vrijheid om uit de rug te lopen en de verdediging vergat te kantelen om rugdekking te geven. Hierdoor profiteerde de beste speelster van Hollandscheveld optimaal: 1-0. Dit doelpunt gaf precies aan waar VIOD de komende weken aan moet gaan werken om het niveau van de eerste klasse te kunnen bijbenen. 

Ook in de tweede helft was Hollandscheveld iets beter dan VIOD. Maar naar mate de 2-0 uitbleef, geloofde VIOD in een goed resultaat. Anneke van der Meulen en Moniek Visser kwamen als verse krachten in het veld om het team met hun inzet nieuwe elan te geven. VIOD ging met drie spitsen voetballen en in de defensie één op één. Hoewel niet gespeend van risico’s betaalde deze mutaties dit keer wel uit. Regina de Groot werd in stelling gebracht en kon alleen via een overtreding binnen het strafschopgebied van scoren worden afgehouden. De strafschop was een kolfje naar de hand van aanvoerster Alie Veenstra: 1-1. Hollandscheveld ging daarna en masse op zoek naar de volle winst, maar VIOD gaf niets meer cadeau.

Sponsor

  • U.D. Gosma Behang- en Schildersbedrijf
  • Maritiem Cluster Friesland
  • Tom Meindertsma
  • Damstra Installatietechniek

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors