Afdrukken

VIOD vrouwen winnen overtuigend van Reiger Boys

Het slechte weer kon gelukkig niet als metafoor worden gebruikt voor het spel van VIOD. De Driezumers speelden met name in de eerste helft hallucinant goed. Coach Freddy Bollegraaf vond het zelfs de beste helft die hij ooit van zijn speelsters had gezien. VIOD won overtuigend met 4-0 van Reiger Boys en nestelt zich al na twee wedstrijden in de subtop. 

IMG 2700

De metamorfose van VIOD is dit keer niet gestoeld op een batterij aan nieuwe speelsters. Keepster Joukje van der Meer heeft stuivertje gewisseld met Anna Reitsma die naar sc. Heerenveen is vertrokken. In de defensie alleen maar vertrouwde gezichten. Het centrale duo Aafke de Hoek en Mariël Miedema is een ijzersterk blok. Linksback Marissa Elzinga speelde heerlijk agressief en met het gladde veld kwamen haar slidings nog beter uit de verf. Het is duidelijk dat Thirza Leistra op de rechtsachterpositie lekker in haar vel steekt. Ook aanvallend toont ze steeds vaker lef. 

De beste representant van het ‘nieuwe’ VIOD is wellicht Lisanne Kempe. Met 20 kilo gewicht minder aan de haak ontpopt zij zich als de strateeg van het team. Exemplarisch was het derde doelpunt. Elissa Halbesma ontdeed zich van haar tegenstander en passte de bal naar Kempe. Met een op het oog simpele kaats werden twee speelsters van Reiger Boys op een zijspoor gezet. Vervolgens schoot Halbesma de bal magnifiek vanaf 30 meter over keepster Jessica Overtoom in het doel. De Dokkumse lijkt voor het eerst in al die jaren dat zij in VIOD VR1 voetbalt topfit. Als ze daarnaast ook zoals afgelopen zaterdag 90 minuten geconcentreerd blijft voetballen, behoort zij tot één van de beste speelsters van de hoofdklasse. Dit geldt zeker ook voor Lisette Luimstra die ten opzichte van het vorige seizoen gewoon vormbehoud moet tonen.

IMG 2687

De daadwerkelijke mutaties zijn in de voorhoede doorgevoerd. Nieuwkomer Femke Reitsma voelt zich op de linkerflank als een vis in het water. Bij VIOD ontbrak juist dit type speler die door haar technische kwaliteiten een tegenstander op de vierkante meter kan uitspelen. Kritiekpuntje was haar rendement. Maar dit logenstrafte zij door VIOD na 15 minuten op voorsprong te zetten. Echter met dank aan de 16-jarige Silke van der Wal, die met buitenkant rechts keepster Overtoom al kansloos had gelaten. De nieuwe spits van VIOD komt uit Leeuwarden en speelde de afgelopen twee seizoenen in het talententeam. De jongste van het stel bekleed de zwaarste positie en doet dit met de week beter. Tenslotte Rafaela Dijkstra die van rechtsback omgetoverd is tot rechtsbuiten. Een gouden vondst van trainer Bollegraaf. Ook nu was de aalvlugge VIOD-aanvalster een plaag voor haar tegenstander. Twee keer moest namelijk Hilde Spierings aan de noodrem trekken en twee keer wees de prima leidende Jordy Miedema volkomen terecht naar de stip. Lisette Luimstra kon het zich zelfs permitteren om de eerste penalty te missen. Bij de tweede strafschop was keepster Overtoom kansloos op de inzet van Lisanne Kempe. Rafaela Dijkstra had hiervoor al geprofiteerd van een slippertje van de keepster van Reiger Boys en wist bij een 1-0 stand met haar zwakke linkerbeen van een behoorlijke afstand de bal in het lege doel te schieten. Reiger Boys, die vorige week nog met 4-0 van IJzendijke had gewonnen, kreeg geen noemenswaardige kansen.

Volgende week moet VIOD op bezoek bij de ongeslagen koploper en titelkandidaat Be Quick ’28. Volgens de Amerikaanse psycholoog Carol Dweck zetten complimenten over talenten en vaardigheden een rem op de motivatie. Het is beter om complimenten te richten op inspanning en volharding. Een waarheid als een koe! Want zonder de tomeloze inzet had VIOD, hoe boordevol talent, niet van Reiger Boys gewonnen. 

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD Vr1 - Reiger Boys Vr1 klik hier.

IMG 2670

IMG 2679

IMG 2691

IMG 2741

IMG 2762

IMG 2780

IMG 2783

IMG 2788

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors