Afdrukken

VIOD VR3 pakken eerste punten

Na een geweldige lange aanloop waarin heel veel werd getraind en weinig wedstrijden gespeeld, begon VIOD VR3 stroef aan de competitie. Tegen Leovardia VR1 verloor men tegen de verhouding in met 1-3. Een kansloze missie in Blija eindigde tegen een combinatieteam Blija/Holwerd in een 10-4 verlies. Afgelopen zaterdag troffen de Driezumers weer een combiteam van de Friese klei: ST. WBM. De W staat voor Wardy, de B voor Birdaard en de M voor Marrum.

IMG 1303

Teammanager/keeper Jet Posthuma beloofde iedereen vooraf een basisplaats. Dus vol vertrouwen begonnen elf meiden aan een missie die de eerste drie punten zouden moeten opleveren. In een bijna perfecte eerste helft nam VIOD de leiding door doelpunten van Susan Hoeksema en Amber Meindertsma. Met name Hoeksema stak in bloedvorm en met haar handelsmerk, de steekpass, zette Amber Meindertsma, Jantina Rozema en Jacqueline Jongsma vaak in kansrijke positie voor het doel van de tegenstander. 

In de achterhoede was het centrale duo Nienke van der Velde en Romy Elsenga heer een meester. De grote vraag was of de gezusters Posthuma zonder onderlinge ruzie het einde van de wedstrijd zouden halen. Tot verbazing van Jan en Alleman ging dit voortreffelijk.

WBM kwam in de tweede helft herboren uit de kleedkamer en scoorde al snel de aansluitingstreffer: 2-1. Gelukkig vergrootte Jacqueline Jongsma de marge, na weer een steekpass van Susan Hoeksema, tot twee doelpunten (3-1). Maar de kleiklúten gaven zich niet zomaar gewonnen en brachten met een doelpunt de spanning terug in de wedstrijd (3-2). Het was Jet ‘hard to get’ Posthuma die met een voor onmogelijk gehouden redding uiteindelijk de volle buit binnen haalde.

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors