Efterwei 20
9221SK
ROTTEVALLE
tel. 0512-342471

Afgelopen zaterdagmiddag stond de wedstrijd Rottevalle – VIOD op papier. De mannen uit Driezum hoopten hun goeie vorm van vorige week door te zetten, en zo begonnen ze ook aan de wedstrijd. Zo werd het al na pas twee minuten spelen 0-1 voor VIOD. Na balverlies rond de middellijn van de thuisploeg brak VIOD snel uit en legde Sake Dijkstra uit een rebound de bal in het net. Het lukte de blauwhemden helaas niet om deze form vast te houden en zo bleek al snel dat het een lastige middag zou wouden. Het spel ging niet echt gelijk op en zo was het VIOD die vooral achter de feiten aan moest gedurende de laatste 20 minuten van de eerste helft, het was een beetje wachten op de gelijkmaker. En die viel dan ook in de 42e minuut, Dirk de vries schoot uit de kluts hard in de bovenkant van het doel.
Na de thee werd de veldbezetting noodzakelijk omgezet door trainer Kleefstra en zette VIOD hoog druk, dit zorgde voor fouten bij de thuisploeg. Zo kreeg in de 50e minuut Sytze Piter Bijlsma de bal aangespeeld van een middenvelder van Rottevalle en stond hij één op één met de keeper. Deze kans belande jammer genoeg in de handen van de keeper. Het lukte VIOD om deze goede vorm vast te houden gedurende het eerste deel van de tweede helft en hadden ze ook de boven hand, dit resulteerde echter in te weinig kansen en kon er dus niet van geprofiteerd worden. Na deze goeie periode in de wedstrijd verschoof de wedstrijd weer meer in de handen van de thuisploeg en zo kwamen ze dan ook in de 67e minuut op voorsprong door het hoofd van Folkert Bosma. De thuisploeg bleef echter doorzetten en kwam in de 83e minuut op 3-1 doordat een counter ‘’ijskoud’’ werd afgemaakt door Arjen Bruinsma. VIOD kwam nog met een slot offensief en scoorde Erik van der Veen in de 90e minuut nog de 3-2 alleen was dit te laat om nog iets te kunnen veranderen voor de verdeling van de punten.