Foarwei 17 A
9114RA
DRIEZUM
tel. 0511-424222

Waar alle andere ploegen vorige week zaterdag al waren gestart met de competitie, stond zaterdagmiddag 30 september de eerste competitiewedstrijd voor VIOD op papier. De VIOD-formatie was gemotiveerd om de drie punten thuis te houden. Onder prachtige weersomstandigheden trapte VIOD af op het eigen sportpark TreffersHeech. SC Feanwâlden begon sterk aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten kwam een Feanwâlden aanvaller oog in oog te staan met VIOD keeper Otte Visser. Met een redding in de korte hoek hield hij de thuisclub in de wedstrijd. Beide ploegen vochten om iedere meter en iedere bal, maar de eerst 30 minuten kwam de meeste dreiging van Feanwâlden. De VIOD verdediging stond als een huis en anders was daar ook nog de doelman die redding kon bieden. Toch was het VIOD die raak wist te schieten. Door een goed lopende aanval via de linkerkant was het Jelmer Roodhart die zijn verdediger wist te passeren met een handige kapbeweging. Om vervolgens de bal langs de keeper van Feanwâlden te schieten. Met de 1-0 op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Direct na de rust begon Feanwâlden opnieuw sterk, maar deze kans eindigde op de paal. Hierna had de VIOD defensie alles onder controle. Alleen met vrije trappen buiten de zestienmeter kwam er nog dreiging van de gastheren. Rond de 70e minuut kreeg Erik van der Veen de kans op de 2-0, maar door tweemaal handelend op te treden kon de keeper van Feanwâlden deze kans verijdelen. Het spel ging veel heen en weer en opnieuw was het hard tegen hard. Mede dankzij het goed verdedigende werk van Sake Dijkstra wist VIOD de 0 te houden. Zo klonk na ruim 90 minuten het eindsignaal op deze mooie voetbalmiddag. Een collectief VIOD dat bereid was om voor elkaar te werken, heeft de overwinning binnengesleept. Een compliment voor alle spelers van VIOD. Op naar volgende week, een uitwedstrijd tegen Rottevalle.